Uusi tulostin vai täyttömuste?

Kuningaskuluttaja tutki 2006 uuden tulostimen ja vaihtopatruunan hankinnan hintaeroja. Koko tutkimus lähti liikkeelle oletuksesta, että pikaisesti laskien uuden tulostimen hankinta tulee halvemmaksi kuin uusien mustekasettien hankinta.

Tilanne vaikuttaa samalta vielä tänäkin päivänä, sillä esim Pixmania tarjoaa mm. EPSON Stylus D92 tulostinta vain 35,50€ hintaan (+postikulut). Tulostimen mukana tulevat myös tarvittavat väripatruunat. Finink.com tarjoaa Epson Stylus tulostimille uusia mustepaketteja hintaan 7,80€ kpl. Näitä tarvitaan neljä kappaletta täyteen pakettiin, eli yhteishinnaksi tulee 31,2 € (+postikulut) eli alle 5 euroa vähemmän. (Fininkin tapauksessa kannattaa tosin huomata, että kyseisen mustan musteen saavat uudet asiakkaat ilmaiseksi vain toimituskuluilla.)

“Tulostinta ei välttämättä kannata heittää roskiin, kun ensimmäinen mustekierros on käytetty. Kirjoittimen mukana tulevissa starttipatruunoissa on nimittäin vähän mustetta. Joissain on ehkä vain kolmasosa täydennyspatruunoiden musteesta. Tämä on kuitenkin merkki- ja mallikohtaista.”

-mainitaan Kuningaskuluttajan artikkelissa.

Tämä kommentti ja sen ehkä jopa paikkansa pitävyys vielä tänäkin päivänä puoltavat ennemmin täyttöpakkausten ja uusien mustekasettien ostoa kuin uuden tulostimen hankintaa. Mustekasettien tai vielä parempi täyttöpakkausten hankintaa tukevat myös vanhojen mustekasettien hävittämisen helppous, verrattuna vanhentuneesta tulostimesta eroon pääsemiseen. Vanha toimimaton tulostin kun ei kelpaa kenelläkkään edes ilmaiseksi ja sen hävittämisessä tulee olla tarkka, kuten muunkin elektroniikka romun hävittämisessä.


Tags: , , , ,

 
 
 

Jätä vastaus