Näin säästät mustetta ja paperia

Ihmiset tulevat usein laiskuudessaan turhaan kuluttaneeksi tulostimen mustetta ja paperia. Tulostuskustannuksissa voi helposti säästää käyttämällä minuutti oikeiden tulostusasetuksien säätämiseen. Alla annan 4 kriittistä vihjettä, joilla paperin kulutus saadaan laskettua helposti neljännekseen ja musteen kulutustakin noin puolella.

Säästä tulostuspaperia

Tulostuspaperia on helppo säästää yksinkertaisilla valinnoilla. Helpoimmin toki miettimällä kannattaako tätä tulostaa ollenkaan, mutta yksinkertaisia asetuksia muuttamalla voit vähentää erittäin helposti jopa 75% paperin kulutusta.

Tulosta useampia sivuja arkille

Usein tulee helposti käytettyä tulostimen perusasetuksia ja tulostettua yhden sivun paperia kohden. Tulostimen asetuksista löytyy kuitenkin nopeasti keinot kulujen vähentämiseen. Avaat vain tulostusasetukset ja asetat sivuja arkille määräksi 2 tai enemmän. Kun tulostat 2 sivua paperille, säilyy normaali teksti yhä helppolukuisena, mutta vähennät paperin kulutusta puolella.

Käytä paperin molemmat puolet

Toinen helppo tapa säästää paperia, on käyttää sen molemmat puolet. Oletuksenahan tulostetaan vain paperin toiselle puolelle. Tulostimen ominaisuuksista löytyy viimeistely tai muulta alilehdeltä kohta “Tulosta molemmat puolet”. Valitsemalla tämän tulostin tulostaa ensiksi puolet arkeista ja tämän jälkeen neuvoo käyttäjälle, kuinka paperit tulee syöttää, jotta myös paperin toiselle puolelle saadaan helposti tulostettua.

Kahdella vinkillä olet pudottanut paperinkulutuksen neljännekseen!

Säästä mustetta

Musteen säästäminen ei ole aivan yhtä helposti mitattavissa, mutta on myös helppoa muuttamalla vain muutamaa tulostimen asetusta.

Heikompi laatu säästää

Tavallista tekstiasiakirjaa tulostettaessa usein ainoana vaatimuksena on tulosteen luettavuus. Tällöin ei ole niin tarkkaa ovatko kirjaimet aivan niin mustia ja tarkkaan piirrettyjä kuin voisi olla. Siispä on syytä asettaa asetuksista tulostukselle alhaisin mahdollinen laatu. “Pikavedos” tai “Draft” on määritelty HP:n tulostimessani tulostavan 300dpi tarkkuudella, normaalin tarkkuuden ollessa 600dpi:tä. Tällöin tekstin laadun muutos ei ole silmin havaittavissa, mutta mustetta kuluu vähemmän. Varoitus: Katseltavaksi tarkoitetut tulosteet kannattaa tulostaa parhaalla laadulla parhaan tuloksen aikaansaamiseksi

Säästä värejä

Usein dokumentin sisällä on käytetty värillisiä kuvia tai Internetsivuja tulostettaessa logoja tai muuta vastaavaa. Mikäli värit ovat toisarvoisia tulostettavassa dokumentissasi, kuten usein ovat, kannattaa värit ottaa kokonaan pois ja tulostaa dokumentit harmaasävyinä. Mikäli tulosteesi näyttää muutenkin mustavalkoiselta, kannattaa asetuksista silti säätää harmaasävytulostus, sillä tulostin saattaa yrittää käyttää värejä, vaikka niitä et näytölläsi näe.